Tejszínes-ananászos pulykamell hercegnőburgonyával.
E 2005.11.09. 13:29
Tejszínes-ananászos pulykamell hercegnőburgonyával.
Hozzávalók: pulykamellszeletek ananászkonzerv karikák tejszín (úgy 3 dl) sajt gépsonka
A pulykamellszeleteket sózzuk, borsozzuk és hirtelen, kevés zsiradékon átsütjük, hogy éppen csak kérge legyen. Kivesszük, lecsöpögtetjük a zsiradéktól.
Kivajazott tepsibe egymás mellé fektetjük az átsütött szeleteket és mindegyik re 1 szelet sajtot, arra pedig 1 szelet sonkát fektetünk. Erre a "halomra" tesszük rá az ananászkarikákat, majd bőven leöntjük a tejszínnel és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Fólia alatt, közepes hőmérsékleten kb. 1 órán keresztül pároljuk, majd fólia nélkül addig sütjük, amíg szép rózsaszínes lesz a "mű". A felesleges tejszín elpárolog és egy fantasztikusan omlós, ízletes sültet kapunk.
Az én családom szó szerint "falja" ezt a kaját. Nagyon laktató, személyenként 1 tenyérnyi szelet pulykamell bőven elég még a nagyétkűeknek is.
A hercegnőkrumplit pedig nagyobb bevásárlóközpontokban szoktam megvenni.
SUNI! Ez is mehet a honlapra!
|