Egyszeru frillezett pulyka
Erika 2005.10.22. 01:40
.
Hozzavalok:
-Fagyasztott pulyka(kb 6 kilos)(sutes elott a huttoben kiolvasztva,vagy eleve lehet frisset is hasznalni..)
-3 evokanal novenyi olaj
-1/2 teaskanal so
-1/2 teaskanal bors
-2 evokanal szaritott fuszer( sok rozmaring,zsalya vagy kakukkfu)
-3 csesze viz
Elkeszitese:
Elomelegitjuk kozepes hofokra a sutot,s amig melegszik eltavolitjuk a pulyka nyakat es belsoseget.Ezutan kivul-belul megmossuk a pulykat,majd konyhai torlovel szarazra toroljuk.A szarnyait a hata moge dugjuk,majd a pulykat mellel felfele egy tepsiben elhelyezett sutoracsra tesszuk.
Kenjuk be a pulykat alaposan kivulrol olajjal,guszerezzuk soval,borsal,majd szorjuk meg a szaritott fuszerkeverekkel.Ontsunk a tepsibe vizet,majd helyezzuk az egeszet a grilre,aminek aztan lecsukjuk a tetejet.(keszithetjuk sutoben is!!!!)
Grillezuk a pulykat 2-2+1/2 oran at.Ha elkeszult a tepsiben visszamarado levet felhasznalhatjuk Gravy martas keszitesehez.
Varjunk a pulykaval 15-20 percet,majd ezutan szeleteljuk.
Ha fokozni akarjuk az izeket,a pulyka hasureget megtolthetjuk felbevagott hagymaval,fokhagymaval,zeller szarral,vagy friss fuszernovenyekkel.
|