Osz(6) : Finom metelt dio martassal. |
Finom metelt dio martassal.
E 2005.10.01. 14:38
Hozzavalok 4 szemely reszere:
500 gram metelt teszta 12 dio 250 gram folyekony tejszin (nem savanyu) 40 gram vaj reszelt Parmezan sajt
Elkeszitesi mod: A tesztat magunk keszitjuk a szokasos modon, vagy frissen keszen megvesszuk, bo sos forro vizben par perzig fozzuk, leszurjuk es lehutsuk hideg vizzel, igy megal a tovabfozes es a teszta finom rugalmas lesz. A diokat megtisztitjuk es mozsarban aprora osszezuzzuk, attesszuk egy masik edenybe es lassan hozzadjuk a fellangyositott kezmeleg tejszint, kozben allandoan keverjuk. Amikor jol elkevertuk szep sima pep szeru masszat kapunk belolle, rakeverjuk a vajon megforgatott meleg tesztara, s bosegessen megszorjuk a reszelt sajtal. Melegen talaljuk, feher Corese felszaraz bor kisereteben. Jo etvagyat hozza
|