Osz(6) : Egyszeru hagyma leves |
Egyszeru hagyma leves
Erika 2005.10.01. 03:20
Osszel a megfazasos idobben nagyon jo szolgalatot tehet egy tanyer finom hagyma leves..
Hozzavalok:
4-5 kozepes fej voroshagyma
-1-5 gerezd fokhagyma
-vaj
-1 kanal liszt
-forro viz
-so,bors,etelizesito vagy leveskocka
-1 tojas sargaja
talalashoz:sajt es piritott zsemlekocka
Elkeszitese:
A hagymakat leszeljuk majd vajban megdinszteljuk.Ezutan egy kanal lisztet szorunk ra,majd felontjuk forro vizzel(en csap meleg vizzel szoktam,nem forralok hozza..)Soval,borsal,leveskockaval izesitjuk es keszre fozzuk.(akkor kesz ha a hagymat fakanalall eltudjuk konnyen vagni-nyomni)Amikor kesz ,akkor leszurjuk,majd a hagymat 1 tojas sargajaval osszeturmixoljuk,majd visszaontjuk a leszurt lebe es atforraljuk.Talalaskor piritott zsemlekockat teszunk bele,majd sajtal megszorjuk..Azonnal talaljuk!
|