rakott csirkemell
Erika 2005.08.31. 01:41
Basemel martassal,vegyes zoldseggel keszulo etel..
Hozzavalok:
-2 csirkemell
-1 bogre mexikoi vegyes zoldseg,mirelit
-2 evokanal vaj
-liszt
-tej
-so
-bors
-reszelt sajt
Elkeszitese:
A csirkemellet feldaraboljuk,majd soval,borsal fuszerezzuk es egy kiolajozott tuzallo talba sorba lefektetjuk.Tetejen a mexikoi vegyes zoldseget elteritjuk,ugy ahogy van,fagyosan,majd betesszuk sulni.Mikozben a hus sul elkeszitjuk a basemal martast(masneven: fehermartas)Labasban megolvasztjuk a 2 evokanal vajat,hozzaadunk lisztet es feherre piritjuk,majd felontjuk tejjel.folyamatos kevergetes kozben felfozzuk,ha kell utana ontunk tejet meg.A martast soval,borsal izesitjuk.Ha a hus mar puha(villaval megszurva ellenorizzuk)akkor raontjuk a basemel szoszt.Igyekezzunk egyenletesen elosztani a tetejen,hogy mindenhol befedje,majd megszorjuk reszelt sajtal es visszatoljuk a sutobe.Addig sutjuk kozepes langon,mig a sajt rapirul.Kivalo koret hozza a rizs.
|