[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]
Sunerika gyümölcsös sütije: 3 bögre liszt 1 bögre porcukor 1 vaníliás cukor 1 sütőpor 2 tojás 1 bögre tej 1/2 bögre olaj A száraz hozzávalókat keverőtálba öntöm, jól összekeverem. Utána a tálba öntöm a nedves cuccokat is, robotgéppel simára keverem a tésztát (hamar megy, 2-3 perc). Margarinnal kikent, liszttel megszórt tepszibe simítom a tésztát. Tetejére cikkekre vágott őszibarackot (vagy felezett, hámozott szilvát) nyomkodok, fahéjas porcukorral megszórom, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm (cirka 30 perc).
|
Szio!Mikor kuldted?Ma meg nem neztem,de elotte tuti nem,pedig kuldtem neked en is privit ott...VArtam a valaszt/:) |
Hát nem akarok tolakodó lenni............Megkaptad az origós üzimet?
üdv:erzsi |
Vödrös savanyúság
Hozzávalók:
8 l víz
2 l 10%-os ecet
24 dkg só
80 dkg cukor
1 evőkanál köménymag
1 evőkanál szemesbors
1 evőkanál szalicil
12 db babérlevél
1 evőkanál borkén
1 evőkanál koriander
1 evőkanál mustármag
12 db meggyfalevél
3-4 db torma
+ zöldségek
|
Elkészítés: A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folyamatosan lehet rakosgatni. Minden pótlás után 8 napot kell várni, utána fogyasztható.
Olyan, kb. 20 l-es, műanyag vödröt kell hozzá vásárolni, aminek jól záródó teteje van. A szobafestők szoktak ilyen ovális, műanyag tetős vödröt használni. Háztartási boltokban kapható. Az a jó ebben a receptben, hogy egész télen folyamatosan lesz savanyúság, mindig annyit vehetsz ki belőle, amennyit akarsz, és a maradék nem romlik meg, és olyan zöldségeket raksz bele, amilyeneket akarsz.
Megjegyzés: Nálunk a család savanyítva olyan zöldségeket is megeszik, amit más formában nem szeretnek: pl. ilyen a karfiol, a tök vagy a cukkini.
| |
Szia VAlusa:)
En meg nem,de egy ismerosom kiprobalta a sorkiflis receptet,allitolag nagyon jo lett!!!:)
Koszonjuk..En is tervezem megsutni,de sajna most rohanas az eletem..TAlan a hetvegen majd lesz ra idom..REmelem:)
Szioka:Erika |
Szia Erika!Remélem sikered lesz a receptjeimmel. Kíváncsian várom a véleményedet.
Valusa |
szia:)
Kiprobalom,mert en sem birom a szalalkalit:)
Koszike!:) |
Szia Erika!
Láttam a pogácsás receptek között eg sörkiflit. Nekem van egy másik fajtám, mert nem igazán bírom a szalakáli szagát. írom:
Sörkifli
Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 dl olaj, 6 dl tej, 5 dkg élesztő, 3 teáskanál só, pici cukor
Tetejére: tojás, magok, vagy só, vagy sajt vagy…….
Elkészítés: az élesztőt pici cukorral a 6 dl tejben felfuttatjuk. A lisztbe keverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, és az élesztős tejet. Összegyúrjuk, hosszú hengert alakítunk ki belőle és azt 8 részre osztjuk. (8 cipót készítünk)
Mindegyik cipót kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk és 8 részre felvágjuk. A szélesebb oldaluknál kezdve feltekerjük, és kifli formájúra igazítjuk. (kapunk összesen 8x8 azaz 64 db kiflit).
A tetejüket tojással megkenjük, és különböző dolgokat tehetünk rá pl: sajtot durva szemű sót, köménymagot ….
Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és itt hagyjuk megkelni. (Kb.1 óra.)
Előmelegített sütőbe tesszük, és úgy sütjük.
Kevésbé macerás, ha a cipókat téglalap alakúra nyújtod ki, és úgy teszel rá sajtot, sonkát…., és feltekered, mint a bejglit.(8 rudat tudsz készíteni) Tojással megkened, zsírozott, lisztezett tepsibe teszed, hagyod kelni, (kb.
1 óra) előmelegített sütőbe teszed és úgy sütöd. Mikor kész, úgy szeleteled fel, mint a rétest vagy a bejglit.
Ha soknak találod a mennyiséget, úgy nyújtás előtt a felét le lehet fagyasztani. Valusa |
Szia!
Koszi a receptet,nagyon jonak tunik,hetvegen kiprobalom majd:)
Erika |
Szervusztok. Valusa vagyok, és most fedeztem fel ezt az oldalt. Remélem sok jó ötletet találok, és én is tudok nektek adni. Máris írom a családom egyik kedvencét.
Zöldbabos csirke
1 üveg leszűrt szeletelt gombakonzervet
1 üveg leszűrt zöldbab konzervet
1 tubus csemege gulyáskrémet
1 tubus csemege paprikakrémet ( vagy piros aranyat)
1 szál lángolt kolbászt felszeletelve ( ez lehet kevesebb is ízlés szerint)
1 db hagymát olajban megpárolva. alaposan összekeverünk.
A csirke darabokat ( comb, mell, vagy pulykamell….) sózás nélkül elősütjük. ( csak fehéredésig, egy kicsit lehet piros)
Jénaiba, teflonba, vagy római tálban sütjük úgy, hogy:
lerakunk egy sort a keverékből, rátesszük a csirke darabokat, ráöntjük a maradék keveréket, majd az egészet befedjük bacon szalonnával. (más szalonna nem jó, mert az nagyon zsíros)
Lefedve kb : 1 órát sütjük. |
Koszi,orulok hogy tetszik!:)
Erika |
SZia!
Tetszik az oldal, és rajta lévő receptek, fel is veszem a könyvjelzők közé. :)
Jóétvágyat mindenkinek! :D |
Tisztelt címzett!
Értesítem, hogy mától önök is a Toppon vannak J. Ugyanis az oldala elérhetőségét a http://recept.toppon.hu oldal szerkesztője kihelyezte az oldalra, ami tartalmában ötvözi a tematikus linkgyűjtemények és a cégtárak előnyeit.
Amennyiben nem járul hozzá, hogy az elérhetősége oldalunkon megjelenjen, kérem jelezze és levesszük. Az oldalon lehetőség van cégeknek, vállalkozóknak, hogy tevékenységüket bemutassák képekkel és leírással megyei bontásban. Kérjük, ha teheti a kölcsönösség jegyében helyezze ki elérhetőségünket az oldalán. Lehetőség van témák szerint saját linkgyűjtemény szerkesztésére, amit felhasználhat saját népszerűsítésére is.
Reklámcsere partnereket keresünk.
Nézzen körül nálunk, hátha még valamelyik aloldalunkra feltehetjük a linkjét.
„Ha valaki fent van a Toppon mindenki akar belőle egy szeletet!”
Banner kihelyezése akár 3000ft+áfa/hónap. Vagy 5ft/megjelenés.
|
A töltelék ugyan az, mint amit a csirke böre alá töltenek mások, csak jóval több. Jó nagy hagyma megpiritva, amikor lehült, bele a beáztatott 3 zsemlét, az elkapart csirkemájat, a 3 felvert tojást, sót majorannát, borsot és vágott petrezselnymet. Ezt halmozom a husik tetejére. Meglocsolom olajjal és sütöbe 180°C-on mig elkészül, kb másfél óra.
|
szia:)
Megprobalok egy keresot feltenni..addig is itt egy bolognyai recept a vendegkonyvben talaltam meg,csirkemano irta be..
Bolonyai szosz 1/2-1 dl olaj, 3/4 kg hagyma, 70 dkg darálthús, 4 db répa, 1/2 kg gomba, ha van és valaki szereti 1/2 zeller gumó kb. 1 kg sűrített paradicsom, 1-2 evőkanál oregánó, 1-2 evőkanál bazsalikom, 1-2 evőkanál rozmaring, só, és legalább 1 liter víz. A szokásos módon a lereszelt hagymát az olajon megdinsztelem. Aztán a darálthússal is piritom egy kicsit, a reszelt répa és a reszelt gomba következik. Nem tévedés attól gyors recept mert mindent a robotgépen reszelek le, volt amikor kihagytam belőle valamit, de akkor nekünk nem izlett. Hagyom a kuktában főni kb. úgy 1 órát. Kiürült margarinos dobozban (1/2 kg) elrakom a fagyasztóba... |
Hát jó lenne ide egy kerső mert pl:én bolonyai receptet keresek a gugli kidobja ezt az oldalt de én nem fogok 250 receptet meg bejegyszést végig olvasni egy recept miatt. Pedig nagyonb jó receptek vannak!
egyébként gratulálok hozzá! |
Szia:)
Orulok hogy beneztel!Itt vagyok csak sjna nincs eleg idom,pedig mar kellene valtoztatni..
Jol vagytok?Kicsikkel minden rendben?
Jo a recept amit hoztal,a a heten kifogom probalni..Talan a hetvegen,akkor ugysem melozok ha minden igaz.
Vigyazzatok magatokra es gyere maskor is.NEzz korul vannak uj receptek,na meg majd a hetvegen is frissitek..
szioka:Erika |
Ismét mano, hoztam egy receptet a fórumba a gyors kajákhoz :) Próbáld ki, nagyon finom, én holnap ezt fogok készíteni! |
Hű, nagyon rég jártam erre, talán emlékszel még: csirkemano a www.csaladioldal.try.hu -ról... először megijedtem, hogy már nem üzemel az oldal, mert a tavaszi-nyári kezdőlap van kinn, de itt látom, hogy vagy :) Megyek is körülnézni! |
Szia!
Orulok hogy tetszettek es amint lesz idom irok meg be..lapul meg nehany a receptes fuzetemben..
Viszont ha neked van olyan amit itt nem talalsz,ird be a forumba legyszives!En is szivesen veszek uj recepteket:)
Udv:Erika |
[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]
|