Hal etelek : Afrikai Harcsapörkölt Zelleres túrógombóccal ala kismaccs:) |
Afrikai Harcsapörkölt Zelleres túrógombóccal ala kismaccs:)
2005.12.02. 14:02
Húsos szalonnát üvegesre hevítünk, finomra vágott vöröshagymát (jó sokat) hozzáadunk, üvegesre pároljuk, majd pici odakapatjuk, zöldpaprikát adunk hozzá, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. Egy paradicsomot hozzárakok még, és kicsi chilivel megszórom, vagy egy kisebb chili paprikát kimagozva (hogy annyira ne legyen erős) hozzárakok. Jól kiforraljuk, majd a nagyobb darabokra vágott harcsahús kockákat beleforgatjuk. Jól összefőzzük, és tejszínnel behabarjuk. Túrógombócokat készítünk: 25 dkg túrót kézimixerrel habosra törünk, hozzákeverünk 1/4 kg búzadarát, 1 ek. tejfölt és egy csokor apróra vágott zellerlevelet. Forrásban lévő vízben a túrógombócokat kifőzzük. Aki szereti (és nem allergiás rá, mint én, az friss kaporral is megszórhatja)
|